Webwinkel Keurmerk 0 €0,00
Verzenden: begin juni Verzendkosten vanaf € 2,95 iDEAL - Paypal - Creditcards - etc. Uitverkoop!

Pentagram hangers - 14 krt goud


Gouden Pentagram hangers, gemaakt in eigen atelier.  (Alle modellen zijn ook in zilver verkrijgbaar). 

Het pentagram, pentakel, druïdenvoet of vijfpuntige ster is door alle tijden heen het symbool geweest van de wedergeboren mens, de nieuwe mens. Als we de lijnen volgen van het pentagram, beginnend van de bovenste punt (1) naar links-beneden (2), ontstaat er een onafgebroken beweging die laat zien hoe deze ontwikkelingsweg verloopt. Het Ik (1) daalt af in de stof, het geboren worden (2). Hieruit volgt het opgroeien in de wereld (3), waardoor men tot bewustzijn (4) kan komen. Door opnieuw op een bewuste manier met het aardse om te gaan (5) zal men bevrijd worden uit de stof en terugkeren naar de oorsprong (1).
Het is eveneens het symbool van het universum en zijn eeuwige wording, waarin Gods plan tot openbaring komt. Een symbool voor de mens als schakel tussen macro- en micro-kosmos.
Het is vooral bekend als een magisch teken voor afwering en bescherming tegen negatieve krachten. Met de punt naar boven voor witte, naar beneden voor zwarte magie.


De lijnen van het Pentagram verdelen zich in de verhouding van de Gulden Snede. Daarom verwijzen de Gouden Pentagram hangers tevens op de krachten en vormen in de natuur.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »