Webwinkel Keurmerk 0 €0,00
Verzenden: begin augustus Verzendkosten vanaf € 2,95 iDEAL - Paypal - Creditcards - etc. Uitverkoop!

Pentagram Tetragammaton hanger - 14 krt goud

€765,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: Levertijd 8 á 10 weken.

Afmeting van deze gouden Tetragammaton hanger is 30 x 30 mm (incl. hangeroog 38 x 30 mm).

Kijk onderaan de pagina voor een passende ketting.

 

Een van de belangrijkste aspecten van het occulte is die van de Tetragrammaton. 

Het tetragram is een Grieks woord en vertegenwoordigt de vier letters voor de naam van God; de vier Hebreeuwse letters Yod, Heh, Vav, Heh, vertaald als YHVH, of IHVH in het Latijn. 


De afbeelding is gemaakt door de Negentiende-eeuwse magiër Eliphas Levi, die het meest bekend is om zijn boek Transcendente Magic.

De Tetragrammaton in deze representatie wordt getekend als een Pentagram, een van de belangrijkste en onbegrepen elementen in het occulte. Het Pentagram heeft 5 punten, elk van deze punten staat voor 1 van de 5 elementen in de natuur: aarde, lucht, vuur, water en het bovenste middelpunt staat voor Ether, of de Geest.

Binnen het Pentagram zelf bevat de grafische voorstelling alle 7 "planeten" en alchemistische elementen: de Maan (zilver), de Zon (goud), Jupiter (tin), Saturnus (Lood), Mars (ijzer), Venus (Koper) en Mercurius (kwikzilver). Met de 'ogen van god' in het centrum, waardoor deze grafische weergave van de Tetragrammaton een allesomvattende voorstelling is van God, de natuur en het occulte.

De lijnen verdelen elkaar in de Gulden Snede verhouding. Daarom wijst de gouden Tetragammaton hanger tevens op de krachten en vormen in de natuur.

Reviews (0)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »